බිස්කට් සාදන අයුරු



අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය
බටර් හෝ මාගරින් කෝ. 2·3
සීනි කෝ. 3·4 (සිහින් කැට)
පිටි කෝ. 2
බේකින් පවූඩර් තේ හැඳි 1·2
බිත්තර 1
ලෙමන් ගෙඩියක ලෙලි හැඳි 1·2 (ග්‍රේටි කර)
කිරි පිටි තේ හැඳි 3
වැනිලා තේ හැඳි 1·2

සදන ක්‍රමය
බේකින් පවූඩර්, කිරිපිටි, පිටිවලට දමා මිශ්‍ර කර හලාගන්න. බටර් හෝ මාගරින් කී්‍රම් වනතුරු මිශ්‍ර කරගන්න. සීනි කැට දියවන තුරුම බිත්තරය දමා තවත් බීටි කරන්න. එයට පිටි එකතු කර ඝන මිශ්‍රණයක් වන සේ කලවම් කරන්න. අතින් අල්ලන විට ගුලි කරන්න හැකි පදම ලබාගන්න. බිත්තරය තරමක් විශාල නම්, මෙයට පිටි ටිකක් වැඩිපූර එකතු කරන්න ලෙමන් පොතු, වැනිලා දමා මිශ්‍ර කරන්න.

තෙල් කඩදාසියක ඔතා ශීතකරණයේ තබන්න විනාඩි 15 පමණ ප්‍රමාණවත් පසූව ඉවතට ගෙන නැවත අනාගෙන බිස්කටි කටර්වලට දමා කැමති මෝස්තරයක් සාදාගන්න.
හොඳින් රත් වූ (ෆැරන්හයිටි අංශක 350) උදුනක විනාඩි 10 - 12 පමණ බේක් කරන්න. උණූවෙන්ම අසූරාගතහොත් තෙතමනය රැඳි පූස්කෑමට පූළුවන්.

වාතය ඇතුළු නොවන බඳුනක අසූරාගන්න.


Share on Google Plus

මිතුරන්ටත් දැනගන්නSHARE කරන්න

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment