ශෝෂය හෙවත් වියළීම පිපාසයට හේතුව වෙනවා. ශාරරික රසවාහිනි, නාඩි සහ සෞඛ්ය ධාතුන් වියළීම නිසා හෘදය, දිව, තල්ල සහ ක්ලෝමයන් බොහෝ සේ වියළීම නිසාද අධික පිපාසය ඇති වේ. මෙය රෝගයක් ලෙස වගෙ රෝගයක උපද්රවයක් වශයෙන්ද ඇති විය හැකිය.
මෙසේ නිතරම අධික පිපාසයෙන් පෙළෙන පූද්ගලයන්ට පහත සඳහන් ප්රතිකාර ලබා ගැනීමට පූළුවන.
නෙළුම් ඇට මද, සූදුරු, නාමල් රේණූ, තිප්පිලි සමව ගෙන අඹරා සූකිරි, මී පැණි සමග ලේහ කරන්න.
බෙලි කොළ කබලේ බැද තම්බා බොන්නට දීමෙන්ද සූවයක් ලැබිය හැකිය.
දෙහි මිරිකා (පෝන්ස සාදා) සෝඩා වතුරද මිශ්රකර ටිකෙන් ටික බොන්නට දෙන්න.
වැහි වතුර බෝතල භාගයක් පමණ ගෙන මී පැණි මිශ්ර කර බීම ද ගුණදායකය.
ආඩතෝඩ කොල මල් සමග කොටා යූෂ ගෙන සීනි, මී පැණි මිශ්ර කර බීමෙන් අධික වතුර පිපාසය සංසිඳුවාගත හැකිය.
අඹ ඇට මද, මාදන් ඇට මද හෝ එම කොල කසාය කර මී පැණි දමා බීමෙන් හොඳ ප්රතිඵල ලබා ගත හැකි වෙයි.
0 comments :
Post a Comment