තෙල් දාලා බැදපූ ආහාර දරුවන්ට සූදුසූ නැහැ

කුඩා දරුවන්ට ලබාදෙන ඕනෑම ආහාර වේලක් ඉතාම වැදගත් වෙනවා. දරුවාගේ වර්ධනයට සහ දරුවාට අවශ්‍ය පෝෂ්‍ය පදාර්ථ ලැබෙන්නේ එම ආහාර මගින් වීම එයට හේතුවයි. නමූත් කාලය පිළිබඳ ඇතිවන ගැටලු සහ වෙනත් නොයෙකුත් හේතූන් නිසා දෙමවූපියන් දරුවන්ට ලබාදෙන ආහාර පිළිබඳව එතරම් අවධානයක් යොමූ කරන්නේ නැහැ. මෙය ඉතාම නරක තත්ත්වයක්. මොකද දරුවාගේ පෝෂණය අඩාල වී දරුවා ලෙඩ රෝග බොහොමයකට මේ නිසා ගොදුරු විය හැකියි.

දරුවන්ගේ සෞඛ්‍ය සම්පන්න වර්ධනයට, නිරෝගී බවට අවශ්‍ය වන පෝෂ්‍ය පදාර්ථ අතර මේදය, ප්‍රෝටීන්, කාබෝහයිඩේ්‍රටි, ඛණිජ ලවන, විටමින් වර්ගද අඩංගු විය යූතුය. එසේම මෙම පෝෂ්‍ය පදාර්ථ අඩංගු ආහාර ද්‍රව්‍ය දරුවාට ලබාදීමට ද කටයූතු කිරීම ඉතා වැදගත් වෙනවා.
සමහර දෙමවූපියන් ආහාර වර්ග තෙල් දාලා හොඳට බැදලා තමයි දරුවන්ට දෙන්නේ. එසේ අනවශ්‍ය ලෙස තෙලේ දමා බැදීමෙන් සමහර ආහාරවල අඩංගු වන විටමින් වර්ග විනාශ වෙලා යනවා. ඒ වගේම සමහර ආහාර වර්ග අනවශ්‍ය ලෙස තැම්බීම හොඳ නැහැ. දරුවන්ට අවශ්‍ය ආහාර ලබාදීමේදී මෙවැනි කරුණූ පිළිබඳව අවධානය යොමූ කිරීම ඉතාම හොඳයි. මොකද මෙවැනි සූළු හේතුවක් වූවත් දරුවන්ගේ ශරීර සෞඛ්‍යයට බලපෑ හැකි බැවිනි.
ඒ වගේම නොයෙක් පහසූතාවයන් නිසා බොහෝ දෙමවූපියන් දරුවන්ට කෘත්‍රිම ආහාර වර්ග ලබා දෙනවා. කෘත්‍රිම ආහාර නිෂ්පාදනයේදී ඒවාට එකතු කරන අස්වාභාවික ලවන වර්ග සහ ඒවා බීජානූහරණය කිරීමේදී ආහාරවල ගුණය බොහෝවිට අඩූවෙනවා. ඒ වගේම හෝමෝන වර්ග යොදා සාදාගන්නා ආහාර මගින්ද ශරීරයට එය අහිතකර විපාක ලබාදිය හැකිය. මීට අමතරව ආහාර කල් තබාගන්නා රසායනික ද්‍රව්‍ය බොහෝවිට ඇති නිසා නොයෙක් විෂ වර්ග ද ශරීරයට ඇතුළු විය හැකිය. දරුවන්ට කෘත්‍රිම ආහාර ද්‍රව්‍ය දීමේදී මේ හැම කරුණක් පිළිබඳවම සිතා බැලිය යූතුය.
අඩූ පෝෂ්‍ය පදාර්ථ සහිත ආහාර ගැනීම නිසා දරුවන්ට ශ්වසන පද්ධතියේ රෝග ඇතිවීමටද පූළුවන. විශේෂයෙන්ම කුඩා දරුවන්ට ලබාදෙන ආහාර පිළිබඳව වැඩි අවධානයක් යොමූ කළ යූතුය. රසායනික ද්‍රව්‍ය නොයෙදූ එළවළු, පළතුරු වගේම පෝෂ්‍ය ගුණයෙන් සපිරි ආහාර වේලක් දරුවාට ලබාදීම ඉතා වැදගත්. එවිට දරුවාගේ සෞඛ්‍යය පිළිබඳව වඩාත් සූරක්ෂිත බවක් ඔබට බලාපොරොත්තු විය හැකිය.

Share on Google Plus

මිතුරන්ටත් දැනගන්නSHARE කරන්න

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments :

Post a Comment